Over ons

Wij zijn zoals velen in deze tijd, op zoek naar een gezondere manier van leven en dus ook gezondere behandelingen en producten. We willen niet het slachtoffer zijn van de farma-industrie die al veel aangetoonde producten en behandelingen op de markt bracht met als eerste doel de aandeelhouders tevreden te stellen. De gezondheid van de patiënten moet op de eerste plaats komen. Ook in de tandheelkunde is er een tendens naar minder gebruik van giftige stoffen. Daarom zetten we ons in om het iedereen gemakkelijker te maken informatie over deze “bio-tandartsen” te vinden. Op het forum van onze zustersite www.amalgaam.be is zoveel vraag naar biotandartsen dat we hiertoe deze aparte site hebben opgericht.

Dank bij voorbaat voor alle aanvullingen en correcties.

Voor contact, mail naar mijn voornaam @ deze domeinnaam.

Pieter,

Administrator BioTandarts.be

2 responses to “Over ons”

 1. Wat zijn de kosten vergeleken met een gewone tandarts voor een standaard vulling van een kies?
  In Nederland kost het 55% duurder, geen kwik vulling en er wordt nog niets iets extras gemeten.
  Hier an daar lees ik op deze site dat het best duur kan zijn.
  Graag meer uitleg gehad.

  1. Beste Bren Da,

   Bij mijn weten is er geen prijsverschil voor de behandeling op zich, vermits er geen wettelijk onderscheid is tussen een gewone en een biotandarts in België. Natuurlijk is er wel een verschil volgens de gebruikte techniek en de vulling. Porcelein bijvoorbeeld is duurder dan de meer courante vullingen. Maar dat hangt dus samen met de kwaliteit en natuurlijkheid van het materiaal en samenhangende techniek. Sommige materialen vragen ook meer tijd om te plaatsen op de juiste manier.
   Zogenaamd “geconventioneerde” tandartsen vragen een vaste prijs. Zie: http://www.cm.be/diensten-en-voordelen/ziekte-en-behandeling/terugbetalingen-behandelingen/tandartsen/index.jsp
   De niet geconventioneerden bepalen zelf hun prijs. Dus vooraf exact informeren is dan een goed idee.
   Soms kosten “goedkope” oplossingen op termijn meer dan “dure”, door de extra gevolgen …

   Pieter

   PS: Voor vragen over biotandartsen en voor alle andere vragen over het gebit is er http://www.amalgaam.be/forum

Comments are closed.