Vanuit de voortdurende vragen naar informatie van “bio-tandartsen” op het amalgaamforum, hebben we deze site opgericht. Het is de bedoeling dat de site zo accuraat, volledig en objectief mogelijk wordt gehouden. We rekenen dan ook op tandartsen en patiënten om ons alle mogelijke aanvullingen door te sturen op pieter @ deze domeinnaam.

Bij elke tandarts-pagina kunnen patiënten hun eigen ervaringen met de betreffende zorgverlener plaatsen.

Hartelijk dank.

Pieter

11 responses to “Welkom op de nieuwe website voor Bio-Tandartsen”

 1. Geef nu uw ervaringen met uw bio-tandarts op deze site aub. Even registreren en gewoon invullen op de pagina van de betreffende tandarts. Hartelijk dank!

   1. Hartelijk dank Wendy.
    Ik kende de site wel maar niet deze vermeldingen.
    Misschien niet zo up-to-date en de meeste gegevens stonden al op onze site, maar ik kon er toch nog een paar vinden die ik kon aanvullen.
    Dat is nog eens samenwerking 🙂 Zo moesten er meer zijn.
    Wij zoeken steeds nieuwe gegevens en correcties om alles zo accuraat mogelijk te houden.
    Bedankt.

  1. Hallo,

   Net een bezoek bij de tandarts achter de rug en heeft me nu doorverwezen naar een paradontoloog.
   Nu ben ik dus op zoek naar een bio-paradontoloog.
   Kan iemand mij verderhelpen aub?

   1. In principe worden die hier bij de tandartsen vermeld, dus als je zoekt op parodontologie, zou je er (momenteel slechts) eentje moeten vinden (Andries).
    Let wel op de klinkers “o”.
    Alle adressen van bio-parodontologen welkom!

 2. Beste,

  het onkundig verwijderen van amalgaamvulling bij mijn vriendin – door een tandarts die niet in uw lijst voorkomt en er hopenlijk nooit in zal voorkomen ( zou geschorts zijn, maar weet dat niet zeker) – heeft mij het volgende geleert:

  1- dat door het verwijderen van het amalgaam haar tanden vroegtijdig verloren zijn. Het verwijderen en het opvullen is zo slecht gedaan dat men nu niets meer aan de tanden kan doen dan alleen nog trekken of er moest ergens een aan sociaal tarief werkende all round wonder kaakchirug-tandarts zijn die nieuwe tanden kan steken of opnieuw laten groeien uit een stamcel. Heb al eens gehoort dat men daarmee aan expermenteren is in engeland??!!
  2- dat haar amalgaam vergiftigting nu nog erger is dan indien haar vullingen niet waren verwijderd.
  3 – dat zij ook allergisch of intollerantie heeft voor de
  nieuwe voor mij onbekende vullingen van betreffende tandarts.
  4 – dat er sinsdien geregeld infecties optreden waarvoor zij antibiotica moet nemen.
  5 – zij onvoldoende financiele middelen heeft om de aangerichte schade te bekostigen – weten ook niet of we aanspraak kunnen maken op 1 of andere verzekering of fonds – eventueel aanklacht tegen de veroorzakers van deze schade.

  De hoofdveroorzaker van deze schade is een CVS- vereniging waar men ons misleide doordat men daar zei dat het noodzakelijk was om bij betreffende tandarts te gaan om amalgaam vullingen te verwijderen en hij tevens op de hoogte zou zijn om CVS te genezen.

  Ondertussen weten wij dat een tweede nog giftigere vergiftiging door H2S producerende bacterieen in haar darmen mede hoofdoorzaak zijn van haar CVS aandoeningen. De zeer giftige H2S produktie van deze bacterieen veroorzaken zware syndromen die gelijkaardig zijn aan amalgaan vergiftiging, cvs, dementie, alzheimer, enz. Eigenlijk zou men beter spreken van het Hunaan-Bacterieel geproduceerde Hg-H2S Vergiftiging Syndroom. Indien men hiervoor een antigif en vacin kan ontwikkelen dan zal dit de gezondheid zeker ten goede komen. Ook het leren nuttigen van een gezonde voeding lijkt mij eveneens essensieel. Daarmee wil ik ook zeggen dat men van peutertijd af word onderwezen om niet te eten van ongezonde voeding zoals gerafineerde voedsel, vetten, suikers en de produkten waarin ze aanwezig zijn zoals snoep, gebak, limonades, magrines, enzovoorts die gezondheid en eveneens tanden vroegtijdig aantasten. Zou een verplicht vak in het onderwijs moeten worden.

  Het allervoornaamste wat wij geleerd hebben, is zeer kritisch te zijn tegenover wat personen in medische en niet medische verenigingen ons vertellen. Als je niet kritisch bent dan kan dit je tanden, gezondheid en zelfs uw leven kosten.

  Met vriendelijke groeten

  Hugo

  1. Beste Hileka,

   Ik ben ook van plan om naar Hoboken bij het tandheelkundig centrum van Van boom te gaan voor kronen en bruggen.
   Ik vroeg me af of u reacties heeft gekregen, en zo ja hoe die waren, zowel positief als negatief?
   mvg en dank u
   Goedele

 3. Beste mensen,

  Graag deel ik deze link met jullie…..
  http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872602&PC=3553E7FE

  Tanden herstellen zichzelf bij gaatjes door de juiste voeding te geven en de verkeerde weg te laten, dan krijgen zijn de kans te herstellen !!!!!!!!!
  Ik kocht dit boek aan en pas sinds enkele maanden meer en meer de voeding toe die men aanraad. Mijn tanden voelen zeer goed aan, keihard, sterk, tandvlees is mooi roze. Heb veel meer energie, …….

  Ik raad het iedereeen aan, dit is volgens mijn ervaring waarheid wat daarin staat, ik voel het zelf aan den lijve immers !!!
  Ik eet:
  -veel gezonde vetten (kokosvet, avocado, eieren, vette vis, olijfolie, lijnzaad vers gemalen,…..)
  -voldoende eiwitten
  -zeer veel min (groenten —> in de vorm van rauw/gestoomd/gekookt, kiemen, gefermenteerde groente,…
  -weinig koolhydraten 50-100 gr als ik niet sport (ong 100 gr per uur KH bij intensieve inspanning, dus het moment dat je gaat verzuren. Alles van inspanning wat onder de grens ligt dan verbrand je alleen vet….).
  Ik eet dus enkel eens brood, pataten, deegwaren, koekjes vlak na sport!
  -GEEN geraffineerde suikers !!! (ik doe ong 5 dagen strikt en 2 dagen dat ik eens beperkt zondig). In de supermarkt is zowat 80-90 % van wat je kan kopen een of andere vorm van suiker in !!!!!!!!!
  -Balans water-Keltisch zeezout (zie info google dokter Batman!!!)

  Er is zoveel waar men zich niet bewust van is ivm volmaakt gezond zijn…..

  Andy

  1. Correctie:
   Ik eet KH voor, tijdens en vlak na sport. DAT is het zowat. Soms speel ik wel wat fruit binnen, waarna ik direct mijn mond en tanden spoel met water (zuurinwerking ongedaan maken 🙂 )

  2. Bedankt voor deze info Andy. Ik heb wel even de link aangepast ivm onze affiliate-relatie met deze uitgever.
   Ook op je website vond ik interessante gezondheidsinformatie.

Leave a Reply